Сватбена фотография

от Иван Чохаджиев

Тук може да разгледате различни галерии със сватбени снимки

 

Сватбена фотография,

която ви връща с радост към деня, в който сте се врекли във вечна обич. Сватбени снимки, които говорят и вълнуват, разплакват и усмихват, без да са необходими думи. Това за мен е дефиницията за добра сватбена фотография. Този фотографски жанр ми допада, защото позволява на фотографа да приложи всички свои умения. Изисква опит, бързина, визия, талант, отговорност, емпатия, умение за импровизация и комуникация. Направлението сватбена фотография съчетава в себе си много жанрове и похвати – фотодокументалистика, портретна, традиционна и художествена фотография. Предпочитан от мен стил е репортажната сватбена фотография.
Красивите сватбени снимки може да са плод на режисиране по време на сватбената фотосесия. Или да са родени, докато фотографът “краде” моменти от сватбените събития и присъствието му е почти незабележимо. Старая се да създавам интересни и запомнящи се сватбени снимки по време на целия ден – от подготовката на младоженците до последния ритуал в ресторанта. Обръщам специално внимание на гостите, като освен задължителните снимки с младоженците, им правя множество непринудени портрети.
Чрез моята сватбена фотография се стремя да предам любовта на влюбената двойка, емоцията на близките, уважили големия празник, забавните моменти с децата на сватбата. Поддържам любопитството си будно за детайлите, които съдържат атмосферата на събитието. Търся и улавям всички малки истории, които се случват около ключовите сватбени церемонии.

Сватбена фотография – фотосесия в ден след сватбата

Това е още едно направление на жанра сватбена фотография. Може да изберете интересна локация дори извън града, в който се е провело сватбеното ви тържество – близо до природна забележителност, на фона на красиви морски пейзажи или място, свързано с ваш романтичен спомен. Сватбени снимки от този тип фотосесия ще са красиво и интригуващо допълнение към вашата сватбена фотокнига. Живея в София, но обичам да пътувам и да снимам събития и фотосесии в цялата страна, както и в чужбина.
Ако моите снимки са ви направили впечатление, значи е време да се срещнем! На живо или в онлайн среща ще ви покажа много цели сватби и ще може спокойно и дълго да поговорим за детайлите на вашата сватба. Сватбеният фотограф е сред малкото професионалисти, които са с младоженците през целият сватбен ден. От подготовката на булката до последния ритуал в ресторанта. Освен с тайминга на сватбения ден, мога да ви помогна и с много полезна информация и съвети. 
Оферти за сватбена фотография, можете да видите в раздел цени